NJJK på facebook

Støtt NJJK gjennom Grasrotandelen

Hva er selvforsvar

En vanlig beskrivelse av selvforsvar er en handling der man forsvarer seg mot en angriper ved hjelp av fysisk kraft, eller ved innlærte teknikker.

Raskt og effektivt
Men selvforsvar er ikke bare teknikktrening. Selvforsvar er også trening i å være bevisst mulige uønskede situasjoner, trene på å takle stressed og kunne reagere basert på innlærte reflekser.

Viktigt å vite...
Dersom man kommer ut for en ubehagelig situasjon er det viktig å vite hvordan man kan komme seg ut av situasjonen så bra som overhodet mulig; Prøve å få oppmerksomhet fra omgivelsene; Vis ved kroppsholdning at du ikke aksepterer et angrep; Fysiske jiujitsu teknikker er siste alternativ – og da er det øvelse som må til for å være effektiv.

Grunntrening er viktigst
Det er de grunnleggende teknikkøvelsene – slik som korrekt bevegelsesmønster og balanse som gir resultatene, ikke bare teknikkøvelsene alene. Grunnteknikker må innarbeides som reflekser – det finnes ingen raske snarveier her, men mange inspirerende ”stier” som bygger opp reflekser og selvtillit.

Professionelle instruktører
Våre instruktører er utdannet gjennom SJF’s instruktørsutdannelse. Treningen legges opp slik at den tilpasses den enkelstes nivå. Siden vi er en liten gruppe, så trener alle i samme gruppe – det gjør at nybegynnere hurtig lærer de grunnleggende prinsippene, samt får innblikk i teknikker på høyere nivå.

Målet med treningen er å lære et realistisk selvforsvar.

Jiu-jitsu_gode grunner Hvorfor trene vår jiujitsu?
Hva er selvforsvar? Hvem kan trene
Selvforsvar for kvinner Linker til mer info
nybegynnerkurs hvorfor oss
treningsprinsipper 
NJJK er medlem av:
Norges Judoforbund Norges Idrettsforbund Svenska Jiujitsuförbundet

© 2001-2021 Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb - Om nettstedets bruk av informasjonskapsler
Teknisk løsning ved Halmoy.no