NJJK på facebook

Støtt NJJK gjennom Grasrotandelen

JUDO

Originalnavn: Kodokan Judo

 

Judo er en av verdens mest utbredte idretter på verdensbasis med 201 medlemsland i den Internasjonale Judoføderasjonen (IJF). Judo er en veletablert konkurranseidrett og olympisk gren (siden 1964 i Tokyo).
  
Judo legger vekt på koordinasjon, balanse, kroppskontroll og disiplin. Judo betyr myk vei, da man utnytter motstanderens bevegelser, kraft og ubalanse til å utføre teknikker av ulik art.

 

Kjennetegn: Ingen slag eller spark. En meget barnevennlig kampsport. 
Teknikkene består av kaste- og holdeteknikker, mens eldre utøvere(14+) også benytter armlåser og halslås. I judo lærer man riktig fallteknikk, som er nyttig også for de fleste andre idretter og aktiviteter livet ut.
Judo er spesielt bra for barn og ungdom da sporten tilbyr en unik kombinasjon av koordinasjon, kroppsbeherskelse, balanse og styrke. Disiplin, og en filosofi om gjensidig vekst og fremgang er viktig. Det er nødvendig å ta vare på og hjelpe dine treningspartnere for selv å kunne utvikle seg som utøver og menneske.
NJJK tilbyr judotrening for alle fra 3 år og oppover. Vi tilrettelegger treningen slik at både de som gjerne vil komme seg i form og de som konkurrerer på høyt nivå får stort utbytte av treningen.(Både bredde- og toppidrett). Vi fokuserer på kvalitet, teknikk og et godt miljø.
  
I judo benytter man belter i ulike farger for å indikere ferdighetsnivå. Beltene går fra hvitt-gult-oransje-grønt-blått-brunt og til slutt sort belte. Sort belte er en mestergrad, og det er ti grader innenfor sort belte. Den høyest graderte norske judoka har for tiden 7. grad sort belte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nybegynner-info Ordliste
Knøttejudo Historikk
Pensum Kongepokalvinnere
Utøverstipend NM vinnere
NJJK er medlem av:
Norges Judoforbund Norges Idrettsforbund Svenska Jiujitsuförbundet

© 2001-2021 Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb - Om nettstedets bruk av informasjonskapsler
Teknisk løsning ved Halmoy.no