NJJK på facebook

Støtt NJJK gjennom Grasrotandelen

Hvorfor trene jiu-jitsu?

Jiu jitsu kan man trene for mosjonens skyld, for å lære seg selvforsvar, eller rett og slett for å ha det moro. Jiu jitsu passer for alle aldre. Vi trener ikke for konkurranser og mesterskap. Hvis en ønsker å konkurrere, blir det med seg selv. I vår avdeling har vi en ganske jevn fordeling mellom kjønnene. Det gir et godt og variert fellesskap.

Selvforsvar - uten å volde skade
Det fantes kanskje en tid da alle dører stod åpne og fremmede alltid var velkomne. Den tiden er dessverre over. Vi lever i et samfunn hvor stygge ting skjer - heldigvis ikke så ofte, men bare litt er mer enn nok. Med litt trening og øvelse kan du få de impulsene du trenger for med større sannsynlighet å komme deg uskadd ut av en potensielt farlig situasjon. Her er det viktig å understreke at Jiu Jitsu ikke er en kampsport med «angrep er det beste forsvar»-filosofi. Jiu Jitsu er ikke en angrepssport. I Jiu Jitsu bruker du prinsipper som utnytter angruperens fremstøt slik at de blir til din fordel. Minst mulig kraft, størst mulig effekt uten å volde skade eller smerte er vår filosofi.

Trening - som gir deg selvtillit
Vårt samfunn er svært komplekst og ofte frustrerende. Vi vet at trening er et sunt utløp som kombinerer det mentale med det fysiske. En sunn sjel i et sunt legeme er derfor viktigere nå en noensinne før. Trener du Jiu Jitsu, får du troen på deg selv på flere måter enn at du kan selvforsvar. Du vil også føle deg sunnere og friskere, og etter hvert få en mer positiv holdning til din egen kropp - en holdning forankret i psykisk og fysisk velvære.

Det sosiale - nye venner
Vi er en gjeng med gutter og jenter i alle aldere - og vi er veldig lette å prate med. Vi trener og vi finner på ting, slik at de som vil kan bli kjent med hverandre også utenfor dojoen. Nye vennskap er alltid morsomt.

Det morsomme - ha det trivelig mens du kommer i form
Det er en god følelse å vite at du kan forsvare deg om noe farlig skulle skje. Selve treningen er variert og spennende - og morsom. Det er hovedgrunnen til at vi driver med Jiu Jitsu. Det er morsomt å kunne selvforsvar. Det er morsomt å trene. Og det er morsomt å være sammen.

Jiu-jitsu_gode grunner Hvorfor trene vår jiujitsu?
Hva er selvforsvar? Hvem kan trene
Selvforsvar for kvinner Linker til mer info
nybegynnerkurs hvorfor oss
treningsprinsipper 
NJJK er medlem av:
Norges Judoforbund Norges Idrettsforbund Svenska Jiujitsuförbundet

© 2001-2021 Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb - Om nettstedets bruk av informasjonskapsler
Teknisk løsning ved Halmoy.no