NJJK på facebook

Støtt NJJK gjennom Grasrotandelen

Vi gratulerer Merete Aase med sort belte (1. dan)!

Skrevet av: Merete Aase

NJJK er stolte over Meretes prestasjon. Les hennes eget referat fra begivenheten her. Bilder kommer om et par timer.

DAN-GRADERING PÅ HAUGERUD

Vårens dan-gradering fant sted på Haugerud, og vi var rundt ti kandidater. De fleste skulle opp til shodan, men også noen til nidan og sandan. Undertegnede skulle da opp til shodan og var nervøs. Dagen ble lang.

Drøye halv elleve var vi i gang, de høyest graderte først. Deretter shodan-kandidater i alfabetisk rekkefølge, noe som var heldig for meg. Først var det kata-sesjon. Alle viste sine kataer som tori før det var teoretiske stikkprøver på ukes rolle. Dette har jeg forstått er nytt av året, man skal altså ikke vise kata som uke, men må kunne forklare rollen. Jeg fikk tre greie spørsmål, og Arne fikk prøve seg som tori.

Deretter var det pause før alle fikk individuell tilbakemelding på kataen, dvs. kort beskjed med kort begrunnelse for om vi var videre eller ei. En grundigere tilbakemelding var det rom for etter at det hele var over. Jeg var videre, og det verste av nervøsiteten forsvant. Nå gledet jeg meg til å vise resten av pensum. Det ble en kort affære. De ville først se generelle bevegelser i ne waza. Derpå bad de om enkelte teknikker fra gokyo no waza og spesifikke kombinasjoner fra individuelt pensum, overganger fra tachi waza til ne waza, renraku og kaeshi waza samt fordypninger.

Da alle var gjennom dette, var det et kvarters pause før det skulle være line up og utlevering av pass, med eller uten signatur. Kvarteret trakk ut, og nervøsiteten steg.
Men, for de fleste gikk det bra, og jeg fikk ikke bare signatur, men også klistremerke, svart klistremerke i passet! Det var alle tiders.

Dessuten vil jeg takke både Therese og Arne, mine flotte uker, som både har funnet seg i mas om ekstratrening og ikke minst kommandering denne dagen fra en tidvis heller nervøs kandidat. Med gode uker er det meste mulig, takk!

----------------------------------
Publisert: 19/06-11 16:51
Publisert av May Linn Hystad

<< TilbakeGlemt brukernavn/passord?

NJJK er medlem av:
Norges Judoforbund Norges Idrettsforbund Svenska Jiujitsuförbundet

© 2001-2020 Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb - Om nettstedets bruk av informasjonskapsler
Teknisk løsning ved Halmoy.no