NJJK på facebook

Støtt NJJK gjennom Grasrotandelen

Japansk Uke 2005 - referat fra oppvisningen

Japansk Uke er en kulturfestival med japanske og norske utøvere av ulike japanske tradisjoner. NJJK var invitert for å vise frem judo.

Japansk Uke 2005 markerer hundreårsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Japan og Norge med arrangementer på en rekke steder i Oslo.

Japan var blant de første landene som i 1905 anerkjente Norge som selvstendig nasjon.
Norske og japanske utøvere har i anledning jubileet gått sammen for å presentere trekk fra japansk kultur i Japansk Uke 2005, med utstillinger og fremføringer, for eksempel ved å vise japansk kampsport og oragami(papirbretting).

Lørdag den 21. mai og lørdag 28. mai fikk Norges Judoforbund i oppdrag å holde til sammen 4 judooppvisninger og i tillegg låne ut og transportere 40kvm matter. Ippon judoklubb tok på seg å holde to oppvisninger lørdag den 21. mai mens Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb (NJJK) holdt to oppvisninger lørdag den 28. mai.

Det var morsomt å se hvordan judo skilte seg ut i forhold til mange andre kampsporter. Vi hadde nok et litt høyere tempo enn de fleste. Alt i alt er vår konklusjon at judo er helt klart den beste sporten for oss!

De som var med på oppvisningen var: Linn Nygaard, Mina Kristoffersen, Ole Jørgen Walmestad, Ole Moland, Jørn Yngve Walmestad, Jørn Terje Krekling, Stian Jespersen, Albert Davis, Jørg fra OSI/Tyskland og May Linn Hystad.

Vi fokuserte på at oppvisningen skulle være artig å se på med mye fart i. Etter å ha vist raskt noen få teknikker i newasa, gikk vi fort over på luftige, snertne kast fra alle kastgrupper. Vi hadde med oss judoka i alle størrelser.. og vi fikk derfor bevist at det ikke alltid er størrelsen som teller. Mina på 29 kg klarte helt fint å kaste Albert som veier mer enn tre ganger så mye som henne (-; Vi fikk mye skryt i ettertid. Tror nok vi fikk vist oss fra en god side her. Vi fått henvendelser på mail i etterkant, så det var ikke dumt for rekrutteringen sin skyld å stille opp her.

----------------------------------
Publisert: 26/05-05 16:00
Publisert av May Linn Hystad

<< TilbakeGlemt brukernavn/passord?

NJJK er medlem av:
Norges Judoforbund Norges Idrettsforbund Svenska Jiujitsuförbundet

© 2001-2021 Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb - Om nettstedets bruk av informasjonskapsler
Teknisk løsning ved Halmoy.no